HP List #1
'Vind ons leuk' op Facebook
18
Sluit u aan bij onze LinkedIn groep 103
Volg ons op Twitter 2431
Word lid van onze gratis nieuwsbrief 10113
Hans Oelen
Auteur: Hans Oelen
Hans Oelen is oprichter, trainer en succescoach van Palaver-trainingen. Op de gebieden leiderschap, sales en dienstverlening, heeft hij vele mensen en bedrijven geholpen het beste uit zichzelf te halen en hun dromen te realiseren. Als auteur geniet hij bekendheid door zijn boek ‘Zijn…wat je wilt worden’.

De kracht van het inbeelden

Wij willen vooruit in het leven. Inbeelden is een krachtig instrument dat je hierbij kan helpen. Maar werkt het nou echt?De kracht van het inbeelden

Vaak wordt gezegd dat we onze toekomst niet in de hand hebben, maar is dat echt zo?
Is de toekomst iets wat ons overkomt, of hebben we er toch weldegelijk invloed op?
Ik ben er van overtuigd.

Een voorbeeld
Om dit te kunnen uitleggen, wil ik je eerst even een situatie voorleggen...

Denk eens terug aan een moment waarop jij je gestrest voelde over iets. Je kon je precies voor de geest halen waarvoor je bang was dat er allemaal zou kunnen gebeuren, telkens en telkens weer.

Het was zelfs zo sterk dat je alles tot in detail als een film aan je voorbij zag komen. Het bijbehorende gevoel kon je zo sterk voelen, dat het in je hoofd werd omgezet van angst naar zekerheid en verwachting…


En uiteindelijk gebeurde het in de keiharde realiteit, precies zoals jij er in je verbeelding al bang voor was. 
Hoe vaak heb je dit eigenlijk al laten gebeuren?

Graaf eens in je verleden
Voor mezelf kan ik in alle openheid zeggen dat ik me hier een expert in kon noemen. 
En weet je wat hier nu zo mooi aan is?
 Als je dit doet, maak je gebruik van een van de grootste krachten die je als mens dagelijks tot je beschikking hebt.
 Daarom geef ik de vraag die ik daarnet aan je stelde nu een kleine wending.

Denk eens terug aan een moment waarop je helemaal enthousiast was over iets. In gedachten zag je al voor je waar je zo enthousiast over was en dat dit in werkelijkheid zou kunnen gaan gebeuren, steeds weer. Het gevoel was zo sterk, dat je alles tot in detail als een film aan je voorbij zag komen. Het bijbehorende gevoel kon je ook zo sterk voelen dat het in je hoofd werd omgezet van enthousiasme naar zekerheid…


En uiteindelijk gebeurde het in de keiharde realiteit, precies zoals jij er al enthousiast over was dat het zou gaan gebeuren. Misschien moet je hiervoor echt even diep in je eigen verleden graven, maar ik ben ervan overtuigd dat ook jou dit is overkomen.

Kracht van uitbeelding
Zonder het te weten, heb je in beide voorbeelden te maken gehad met hetzelfde principe: de macht van het inbeelden. De krachtige werking van het inbeelden komt tot uiting, wanneer je je emotie verschuift van anticipatie (of het nu negatief of positief is) naar zekerheid en verwachting.Verbeter je realiteit
Wat kun je doen met deze informatie als je vanaf nu wil starten met het aantrekken van wat je wil, in plaats van wat je juist niet wil? 
Of in andere woorden: alles waar je de dominante aandacht op richt heeft de neiging zich uit te breiden of groter te worden. Daar gaat immers je energie naar toe. Leer alert te zijn op waar je in je hoofd steeds weer mee bezig bent.

Zodra je ontdekt dat je met een angst, een zorg of twijfel bezig bent, trek hier dan direct je energie uit weg. Gebruik deze energie juist om extra brandstof te geven aan de film, droom of het verhaal van jouw keuze en die jou écht gelukkig maakt. Doe dit, want het is jouw bewustzijn – in combinatie met de energie die je erin stopt – die in staat is je realiteit te veranderen én te verbeteren. Jij hebt het zelf in de hand hoe jouw realiteit eruitziet!
 

Hans Oelen
Palaver


Trefwoorden:Visualiseren  |  Inbeelden
Lees meer:
  Geef uw waardering
  Lezerswaardering: 7,3 (19 stemmen)
  Hoe waardeert u dit artikel?
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10


  Reacties
  Jos
  Idem bij hypnose, eet deze citroen die smaakt naar zoete aardbeien. Een doel visualiseren helpt altijd, spijtig genoeg ook naar negativisme.
  Robin
  Een manier om erachter te komen waar je op wilt focussen, is door jezelf af te vragen wat wil ik niet? Schrijf minstens 20 dingen op die je niet wilt in je leven. Stel bij elk gegeven antwoord weer de vraag; wat wil ik dan wel? Streep het negatieve weg en focus je op de dingen die je wel wilt. Die punten waar je echt een heel goed gevoel bij krijgt gaan je helpen. Zorg nu dat je de formulering van je wens concreet heb. Zeg niet; ik ben tegen oorlog, maar zeg; ik ben voor vrede. Zorg dat je er na 4 jaar nogsteeds in kan geloven. Je gelooft jezelf niet meer als je al heel lang tegen jezelf zegt dat je miljonair wilt worden. Zeg voortaan bijvoorbeeld dat je bezig bent om miljonair te worden. Het is maar net wat je wenst. Meisjes die 'niet' lastiggevallen willen worden, worden vaak lastiggevallen. Mensen die zeggen dat ze een rotdag hebben hebben vaak ook een rotdag. Wetenschappelijk gezien neem jij alle positieve of negatieve dingen waar je aan denkt in een soort vibratiebel om je heen. Weetje wel, dat gevoel dat je krijgt als je merkt dat iemand sagerijnig is of juist heel gelukkig. Bij mij persoonlijk, gaan mensen bijvoorbeeld altijd al snel uit zichzelf over zaken praten bij mij. Gewoon omdat ik dat aantrek. Zo trek jij op dit moment ook dingen aan die je eigenlijk gewoon wenst!
  Jan vd Berg
  Dit werkt echt!

  Lees maar de boeken van Wallace D. Wattles : The sience of getting rich
  of Napoleon Hill: Think and grow Rich.

  Deze boeken liggen achter het succes van The Secret.

  Dank je wel, Jos, Robin en Jan.
  Jullie aanvullingen en bevestiging zijn waardevol.
  Ik wens jullie nog een fijne dag met mooie inbeeldingen.

  Hans


  Ontvang jij hem al?
  De gratis nieuwsbrief voor iedereen die vooruit wil in het leven!

  Met verrassende inzichten, nieuwe idee�n of een steun in de rug.

  Probeer 'm gewoon! (makkelijk afmelden met 1 klik)  geen interesse / ontvang ik al
  Best beoordeelde artikelen
  Meer artikelen
  Meest bekeken Boeken
  Meer boeken
  HP List #2